David Gilmour - Live at Pompeii (4LP)

Nieuw

Verschijnt op 29-09-2017. Pre-order om hem op te halen in de winkel of om het te laten versturen.

Meer details

89,99 €

Kwaliteit vinyl MINT (M)
Kwaliteit hoes MINT (M)

Op 7 en 8 juli 2016 speelde David Gilmour twee spectaculaire shows in het legendarische Pompeii Amphitheater, onder de rook van de beroemde vulkaan Vesuvius. 45 jaar eerder, in 1971, speelde hij met Pink Floyd op dezelfde plek voor de rockklassieker Pink Floyd Live At Pompeii. 
De shows van David Gilmour gaan de geschiedenis in als de allereerste concerten die voor publiek werden gegeven sinds de beroemde uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus, wat het Amphitheater voor 2000 jaar letterlijk in de as legde. 
Beide concerten, voorzien van een fantastische lichtshow door Gilmour’s oudgediende lichtarchitect Marc Brickman, zijn in 4K vastgelegd door regisseur Gavin Elder. Het hieruit ontstane muziek- en filmdocument David Gilmour Live At Pompeii bevat hoogtepunten van beide shows. 
De setlist bevat onder andere “Rattle That Lock” en “On An Island”, van zijn twee meest recente gelijknamige solo albums. Ook Pink Floyd klassiekers “Wish You Were Here”, “Comfortably Numb” en “One Of These Days” komen voorbij. Op beide concerten werd een uitvoering van “The Great Gig In The Sky” van Dark Side Of The Moon gespeeld, een nummer dat Gilmour zeer zelden solo ten gehore brengt. 
David Gilmour Live At Pompeii is vanaf 29 september in verschillende configuraties verkrijgbaar: 2CD, Blu-ray, 2DVD, een Blu-ray + CD Deluxe Edition Box Set, een 4LP Box Set en in digitale formaten. Tracklists hieronder.

11 Andere producten